Vizibilitate tuturor!

Sunt adeptul suprimării formelor fără fond cu precădere prin educație, viziune comună, focalizarea energiilor, obiectivism și foarte multă răbdare.

O inițiativă codecamp Brașov

Mai puțin este mai mult? Se pare că nu și în perioada aprilie – mai. Anul acesta am reușit să ratez două din trei cele mai importante evenimente IT ale primăverii lui 2013 din România: I T.A.K.E. Unconference și IT Camp. Neșansa m-a adus și la București în timp ce marea majoritate a comunității se afla la doar câțiva kilometri de mine delectându-se cu subiecte care mai de care mai apetisante.

Barem acest gând mi-a adus aminte de promisiunea neonorată de la Code Camp, cel de-al treilea eveniment despre care vorbeam mai sus, unde am fost și conferențiar, ocazie cu care public suportul prezentării mele: Agile estimations and planning (prezentarea fiind disponibilă și pe slideshare doar că modul în care rulează pe site este deficitar).

Și dacă tot suntem la capitolul comunitate și evenimente, mă raportez la finalul primului meu articol „despre mine”, când vorbeam de focalizarea eforturilor mele către o mai mare contribuție la comunitate, referindu-mă în special la Brașov, și continui cu o primă inițiativă publică: aducerea codecamp-ului la Brașov în această toamnă.

De ce codecamp?

Pentru că este formatul de eveniment pe care-l apreciez cel mai mult. Altfel spus, un eveniment :

  • unde predomină conferențiari locali, bine instruiți prin multiplele sesiuni de pregătire și simulare,
  • care asigură accesul oricărui curios din domeniu prin gratuitate și desfășurare în weekend,
  • care acoperă orice practici, metode și instrumente de dezvoltare (Java, .NET, PHP, Android, iOS, Securitate, management agil…) limitate doar de domeniul IT și conferențiarii disponibili,

stimulează populația IT:

  • în a se cunoaște mai bine pe plan local,
  • în organizarea pe subgrupuri de interes așa cum am văzut crearea JUG-ului la Iași,
  • în a deveni mai buni consultanți
  • și nu în ultimul rând la studiu.

Câteva cifre cheie de la ultima ediție

  • Câte persoane s-au înscris la codecamp? aproximativ 1000
  • Când au încetat înscrierile? 1 aprilie
  • Câți participanți au și ajuns la eveniment? 600
  • Câți sponsori? 15 la care putem adăuga 10 parteneri de alt tip
  • Cum a evoluat participarea față de codecamp-ul de toamnă de anul trecut? 750 de înscriși și 450 de participanți
  • Care a fost distribuția participanților pe categoriile de experiență?

data

  • Unde pot găsi prezentările din 20 aprilie 2013? Agenda prezentărilor este încă pe site-ul evenimentului http://iasi.codecamp.ro/ dar va trece în viitorul apropiat în lista de arhive. În ceea ce privește suportul prezentărilor, acestea pot fi găsite pe slideshare.

Sper ca sosiriea codecamp-ului la Brașov să surâdă atât companiilor cât și angajaților din IT și voi reveni cu detaliile necesare de-a lungul verii.

Mi s-ar părea mai mult decât nepotrivit să conchid fără să mulțumesc organizatorilor codecamp Iași, atât pentru căldura cu care am fost primit cât și pentru calitatea evenimentului și în special a publicului. Am revăzut oameni care-mi sunt din ce în ce mai dragi și pe care sper să-i întâlnesc din nou la toamnă.

Cornel FătulescuDacă doriți să aflați mai multe despre mine, Cornel Fătulescu, sau proiectele în care sunt implicat, vă invit să mă descoperiți și ca Chief Platform Officer la Pentalog, să mă urmăriți pe Facebook, ca investitor la wanttolearn, să citiți unul dintre primele articole despre mine și să mă contactați urmând ghidul de pe pagina de contact.

Acest articol a fost citit de 1538 ori