Vizibilitate tuturor!

Sunt adeptul suprimării formelor fără fond cu precădere prin educație, viziune comună, focalizarea energiilor, obiectivism și foarte multă răbdare.

Introducere în programare pentru copii – curs online gratuit, fără profesor

Introducere în programare.

Ieri căutam să mai adaug un raft de cărți în biblioteca virtuală. Lucrez constant. În fiecare zi câte un pic, după cum vă spuneam aici. Mi-am propus să fac un raft pe zi. Se pare că reușesc.

Fundamentele limbajelor de programare

Și scanând eu cărțile, găsesc Fundamentele limbajelor de programare. A trebuit s-o cumpăr când eram în liceu. Era obligatorie. Nu-mi aduc aminte s-o fi citit atunci. Bineînțeles, nu o recomand. Îi cunosc conținutul foarte bine astăzi. Am și recitit-o de câteva ori acum șase ani, să fiu sigur că nu-mi scapă nimic în parcursul clasic de inițiere în programare. După câte vedeți în cărțile adăugate deja, am studiat zeci de cărți ca să mă inspir. Multe cărți au fost foarte faine. Așa cum scriam și pe Facebook. Din păcate, nu și cele românești. Și-am trecut prin multe.

Dacă copiii trec de 14 ani și nu știu engleză și programare, nu este o dramă. Insă ar trebui să vă treceți în revistă…

Publicată de cornel.fatulescu.ro pe Joi, 29 octombrie 2020

Așa m-a apucat nostalgia de ScriuCod. Pentru asta a fost creat ScriuCod. Apropo! Nu știu dacă ați sesizat, dar nu mă mai ocup de ScriuCod de ceva timp. Nu vă faceți griji. Este transferat pe mâine bune. Și arată mult mai bine.

Mă chinuie gândul ăsta, că în România, o țară propulsată de industria tehnologiei informației, încă nu s-a banalizat dobândirea competențelor digitale la copii. De adulți…nici nu mai zic.

A venit momentul să fac ceva ce trebuia să fac de foarte mult timp. Ca să îi ajutăm pe copii și pe adulți (reconversie vocațională) să progreseze mai repede, singuri, chiar înainte să vină la sesiunile noastre, am înregistrat câteva lecții de inițiere în programare. Le public aici, și sper să vă fie utile și vouă. Acoperă în mare parte noțiunile esențiale programării. Cu un limbaj simplu și pe înțelesul tuturor. Ăsta a fost și scopul. Dacă copiilor voștri le este greu să înțeleagă noțiunile abstracte din cursurile de programare, arătați-le înregistrările de mai jos. Îi va ajuta.

Pasul 1. Introducere în programare – introducere în programare

Dacă nu cunoașteți nimic-nimic despre programare, începeți cu video-ul ăsta. Ar trebui să explice de ce este nevoie să programăm și se trece în revistă peisajul de limbaje de programare.

Pasul 2. Instrucțiuni repetitive cu număr de pași cunoscuți

Pasul 3. Variabile – introducere în programare

Pasul 4. Operații relaționale: adevărat sau fals

Pasul 5. Operații aritmetice

Pasul 6. Operații cu șiruri de caractere – introducere în programare

Pasul 7. Decizii și ramuri – introducere în programare

Pasul 8. Exemplu de variabile și instrucțiuni repetitive

Pasul 9. Instrucțiuni repetitive complexe – introducere în programare

Sărbători fericite!

Cornel FătulescuDacă doriți să aflați mai multe despre mine, Cornel Fătulescu, sau proiectele în care sunt implicat, vă invit să mă descoperiți și ca Chief Platform Officer la Pentalog, să mă urmăriți pe Facebook, ca investitor la wanttolearn, să citiți unul dintre primele articole despre mine și să mă contactați urmând ghidul de pe pagina de contact.

Acest articol a fost citit de 1027 ori