Să urmărești progresul și ce rămâne de făcut utilizând o diagramă de tip burn-down, sau burn-up este foarte ușor. Trebuie doar să înțelegem scopul acestei diagrame și cum se completează. Spre deosebire de diagrama de flux cumulativ, o diagramă de tip burn-down necesită un scop definit și urmărește progresul și cât ne mai rămâne de făcut relativ la acel scop. Despre diagrama de tip burn-down, ce…
Etichetă: iterație
Diavolul este în detalii
În continuarea articolului „Definiția unei cerințe pregătite și alte definiții”. Mai țineți minte exemplul echipei din articolul despre estimări absolute? Multe lucruri au trebuit corectate în acel proiect, printre care și încrederea responsabilului de produs în dezvoltatori. Cu un pic de ajutor, echipa a conștientizat că cerințele erau prea vagi și prea mari, dar nu era capabilă să negocieze acest aspect. M-am documentat un pic legat…
Definiția unei cerințe pregătite și alte definiții
În continuarea articolului „Definiția unei cerințe finalizate”. Până când echipa de dezvoltare ajunge să lucreze la o cerință, acea cerință trebuie să fie pregătită, conform exemplului din rolul tabloului kanban în comunitățile de interes. Dar când știm dacă o cerință este pregătită? Unele echipe obișnuiesc să-și îmbogățească definiția unei cerințe finalizate cu alte criterii pentru responsabilul de produs: Cerința descrisă în formatul User Story…
De la estimări relative la buget și un plan
În continuarea articolului „Vizualizarea estimărilor”. Într-un final am ajuns la cuantificarea estimărilor. Să presupunem că avem de realizat un produs al cărui comportament este definit inițial de către responsabilul de produs printr-o listă de 30 de cerințe. Echipa a estimat cerințele astfel: însemnând: 12 cerințe 7 cerințe 6 cerințe 3 cerințe 2 cerințe Pentru a putea cuantifica elegant și simplu estimările putem adresa echipei următoarea…
Ce sunt iterațiile?
Pasiunea lui Corneluș pentru matematică a prins elan de îndată ce a primit prima tablă magnetică. Lui îi plăceau numerele, iar eu căutam noi moduri de a-i explica relațiile dintre ele. La un moment dat, mi-am stabilit ca obiectiv să-i lămuresc logica trecerii de la 19 la 20, de la 29 la 30 și tot așa până la 100. Mai întâi i-am desenat pe tablă o matrice cu…
Despre ședințe pregătite
În continuarea articolului „Interviul”. Nu pot vorbi despre instrumente simple fără să fac măcar o referire la întâlnirile toxice din Rework. Au trecut câțiva ani de la citirea cărții, însă o experiență îmi aduce aminte frecvent de abordarea radicală, dar corectă, a autorilor față de necesitatea ședințelor. Era luni seara. Îmi sună telefonul, cu puțin înainte să punem păpușeii la culcare. – Când putem face o…