Vizibilitate tuturor!

Sunt adeptul suprimării formelor fără fond cu precădere prin educație, viziune comună, focalizarea energiilor, obiectivism și foarte multă răbdare.

Etichetă: Estimări relative

Planificarea proiectului

În continuarea articolului „Ce este factorul de concentrare?”. De îndată ce avem contextul iterației/sprintului putem trece la simularea bugetului și la estimarea datelor mai importante din calendar, conform ipotezelor agreate. Avem mărimea echipei, durata iterației/sprintului, factorul de concentrare și valoarea punctului relativ. Mai trebuie să știm totalitatea numărului de puncte estimate inițial. Date fiind estimările de mai jos: Categoria de efort Categoria de efort…

Un mixt între estimările în valori absolute și cele relative

În continuarea articolului „De la estimări relative la buget și un plan”. O altă variantă, utilă îndeosebi când nu avem experiență încă cu noua echipă, este să estimăm în mod clasic valoarea punctului relativ sau a mărimilor de efort. Pornind de la aceeași listă cu cele 30 de cerințe din articolul trecut: 12 cerințe 7 cerințe 6 cerințe 3 cerințe 2 cerințe putem estima în ore,…

De la estimări relative la buget și un plan

În continuarea articolului „Vizualizarea estimărilor”. Într-un final am ajuns la cuantificarea estimărilor. Să presupunem că avem de realizat un produs al cărui comportament este definit inițial de către responsabilul de produs printr-o listă de 30 de cerințe. Echipa a estimat cerințele astfel:   însemnând: 12 cerințe 7 cerințe 6 cerințe 3 cerințe 2 cerințe Pentru a putea cuantifica elegant și simplu estimările putem adresa echipei următoarea…

Nebunia

În continuarea articolului „Estimări în valori absolute sau relative?”. Un client va aprecia mereu dorința echipei de a face mai mult, însă confundarea dorințelor cu realitatea duce deseori doar la noi frustrări. … – Estimarea în puncte relative nu merge la noi pe proiect. – Ce anume nu funcționează din întregul vostru proces de estimare? – Noi punem în fiecare iterație cam 40 de puncte…

Estimări în valori absolute sau relative?

În continuarea articolului „În grafic”. Când Corneluș avea 3 anișori, am construit un zid din lego și l-am rugat să-mi spună cât este de mare. Mi-a răspuns că zidul este cât el de mare. În altă zi am construit un zid mai mic și l-am întrebat din nou. Primul răspuns a fost doar că e un zid mare. Am repetat întrebarea, și mi-a…