Vizibilitate tuturor!

Sunt adeptul suprimării formelor fără fond cu precădere prin educație, viziune comună, focalizarea energiilor, obiectivism și foarte multă răbdare.

Îmi pare rău pentru acest student

Linda SilvermanÎn timpul conferinței lui Florin Colceag de acum două săptămâni, s-a pronunțat numele: Linda Silverman. Mi-am notat în carnețel numele cu comentariul: „a căutat pe google și n-a găsit nimic. Oare despre ce este vorba?”. Weekendul trecut am căutat despre ea, așa cum am făcut pentru multe alte cuvinte cheie învățate sau auzite în conferință, și-am aflat că este psiholog specializată în diferențele de învățare și este fondatoarea Gifted Development Center, unde au fost evaluați mai mult de 6000 de copii. A folosit pentru prima data termenul de elev vizual-spațial în 1981, și de atunci, Linda continuă să dezvolte tehnici, metode de identificare și îmbunătățirea strategiilor de predare.

Bingo! Așa mi-am îmbogățit lista de cărți pe care le voi citi în acest an cu Upside-down brilliance: the visual-spatial learner. Dacă vreau să mă implic mai mult în educație, vreau s-o fac conform principiilor pe care le-am urmat și până acum: studiu, practică, studiu, practică,…. neapărat fără certificare și cu certitudinea de a înțelege și de a nu mă lua după nimeni în afară de propriile mele convingeri. Deja am o listă impresionantă de resurse de studiu. Îmi place!

Până una-alta, vă invit să vizionați prezentarea de mai jos în care se dezbat variate probleme legate de evaluarea profilului de inteligență, în special cele pe scara Wechsler, și, cu toate că abia acum învăț despre copii talentați și diversele tehnici și metode de stimularea inteligenței lor, discursul Lindei îmi confirmă necesitatea evaluării centrate pe individ și nu pe standarde.


De ce? Tocmai pentru a evita momentele în care voi spune: „îmi pare rău pentru acest student”, așa cum veți observa pe la mijlocul înregistrării, fie că va fi vorba despre copiii mei sau, sper eu, ai altora.

Cornel FătulescuDacă doriți să aflați mai multe despre mine, Cornel Fătulescu, sau proiectele în care sunt implicat, vă invit să mă descoperiți și ca Chief Platform Officer la Pentalog, să mă urmăriți pe Facebook, ca investitor la wanttolearn, să citiți unul dintre primele articole despre mine și să mă contactați urmând ghidul de pe pagina de contact.

Acest articol a fost citit de 2087 ori