A tot tras de noi Corneluș să facă chimie în următoarea seară de știință. Ce-i drept, nu știu cum s-au așezat lucrurile de n-am mai făcut ateliere de chimie în 2015. Am tot eschivat, pentru că experimentele necesită o pregătire prealabilă de cincisprezece sau douăzeci de minute, timp pe care nu l-am fi petrecut cu copiii. Ieri, puși în fața faptului împlinit și fără chef de citit ghidul din trusa de chimie, l-am lăsat să facă ce vrea (frees style). Mai întâi am căutat licori colorate prin casă – pentru prima dată când mi-a părut rău că nu avem și noi o doză de cola – și-am găsit două sticle de vin începute de mai mult timp, la care-am mai adăugat ingrediente precum mălaiul sau sarea.
Între timp, Dariusici a găsit cutia cu Brachiosaurus-ul motorizat, ceea ce i-a captat atenția de-a lungul întregului exercițiu de chimie. Surprinzător chiar, aproape că nici nu l-a observat pe Corneluș:
Încă nu încetează să mă mire de câte ori ne-a spus Corneluș că vrea să devină om de știință. Și câte nu mai vrea el să devină când va fi mare. Iar eu, nu încetez să-mi fac datoria de părinte cicălitor, explicându-i că ceea ce contează este să fie fericit, iar apoi, să încerce câte meserii vrea el.
Îmi vine să-l mănânc când îl văd atât de serios învățând lucruri noi. Și scriu acest articol în pauza de masă, gândindu-mă la cât de fericit va fi astăzi când îi voi arăta un joc nou despre gătit. Abia aștept!
Seara de știință – ora de chimie și de Brachiosaurus
Dacă doriți să aflați mai multe despre mine, Cornel Fătulescu, sau proiectele în care sunt implicat, vă invit să mă descoperiți și ca Chief Platform Officer la Pentalog, să mă urmăriți pe Facebook, ca investitor la wanttolearn, să citiți unul dintre primele articole despre mine și să mă contactați urmând ghidul de pe pagina de contact.Acest articol a fost citit de 2119 ori