Vizibilitate tuturor!

Sunt adeptul suprimării formelor fără fond cu precădere prin educație, viziune comună, focalizarea energiilor, obiectivism și foarte multă răbdare.

Activități la distanță pentru serile când sunt în deplasare

Când explicam cum completez tabelul indicatorului de prezență în familie am făcut și paranteza: Recent, am adăugat la cele patru de mai sus încă o posibilitate să notez cu 0.25. În cazul în care sunt în deplasare și nu doar sun acasă să văd ce fac, dar și facem o activitate de o oră la distanță pe calculator (ne jucăm, cântăm, învățăm, etc.) pot pune în acea zi 0.25. 

Săptămâna trecută am fost la București, motiv excelent să-mi testez câteva variante de a-mi obține 0.25 în cele două zile de absență. Prima încercare n-a ieșit prea bine, având ceva dificultăți în partajarea ecranului la distanță. Însă cea de-a doua ne-a bucurat pe toți:

Dincolo de discuțiile triviale, următoarele două activități l-au încântat pe Corneluș:

Jocul emoțiilor

În strânsă legătură cu una din direcțiile principale de dezvoltare din acest an,limbajul corpului și gestiunea emoțiilor, m-am gândit să reiau un joc pe care nu i l-am mai arătat de mult timp lui Corneluș: jocul emoțiilor.

Gestiunea emoțiilor - www.cornel.fatulescu.ro

Eu controlam calculatorul, iar Corneluș vedea la distanța ce se afișa pe ecranul meu. Cu fiecare serie de poze, îl întrebam:

  • În care poză este afișat un bărbat emoția: dezgustat, trist, furios, etc.?
  • Care este diferența dintre poza aleasă și altă poză?

I-a plăcut mult, dar cred că trebuia să aleg o aplicație mai complexă pentru vârsta lui. Nu-i nimic! rămâne valabil pentru data viitoare.

Să decorăm camerele

După jocul emoțiilor ne-am jucat de-a decoratul camerelor.

mobilarea camerei de zi - lucru la distanță pe calculator - mobilarea camerelor - www.cornel.fatulescu.ro

Pentru început, l-am întrebat pe Corneluș ce cameră vrea să decorăm împreună, controlul calculatorului a rămas la mine, iar el îmi trimitea comenzi la distanță. În primul rând țin să vă spun că mi-a plăcut și mie exercițiul. Și-am constatat că Corneluș este deja suficient de mare încât să mă coordoneze calm și clar de la distanță.

mobilarea sufrageriei - lucru la distanță pe calculator - mobilarea camerelor - www.cornel.fatulescu.ro

 

După această încercare, i-am transferat controlul la calculatorul lui. De data aceasta îi spuneam eu ce să facă, iar el executa (în adevăratul sens al cuvântului). Când am terminat și sufrageria, l-am lăsat pe Corneluș să mai facă două camere singur, adică Corneluș centra, tot el dădea cu capul. În acest timp eu încercam să port o conversație cu Dariusici. N-am prea reușit. Aici trebuie să mă mai gândesc cum să fac. Un copil sub trei ani la calculator are foarte puțin sens pentru mine. Oricum, mai am câteva idei și pentru el. De îndată ce voi ști mai bine, mai fac un articol.

Cornel FătulescuDacă doriți să aflați mai multe despre mine, Cornel Fătulescu, sau proiectele în care sunt implicat, vă invit să mă descoperiți și ca Chief Platform Officer la Pentalog, să mă urmăriți pe Facebook, ca investitor la wanttolearn, să citiți unul dintre primele articole despre mine și să mă contactați urmând ghidul de pe pagina de contact.

Acest articol a fost citit de 1925 ori