Vizibilitate tuturor!

Sunt adeptul suprimării formelor fără fond cu precădere prin educație, viziune comună, focalizarea energiilor, obiectivism și foarte multă răbdare.

Piticul Bărbos și Piticul Răutăcios, cărți – de Dariusici

Piticul Bărbos și Piticul Răutăcios cornel.fatulescu.ro

Prima carte: Piticul Bărbos

Capitolul 1

A fost odată ca niciodată, un pitic atât de bărbos încât nu mai era loc în casa lui. Barba-i ocupa tot locul. Nu mai avea loc nici pentru ce cumpăra. Piticul Bărbos trăia pe o planetă foarte mică, unde mai locuia și Piticul Răutăcios care se purta…răutăcios cu Piticul Bărbos. Piticului Bărbos îi plăcea de Piticul Lumină. Era modelul lui de erou. Pentru că și el voia să devină erou. Rămâne să vedem dacă va reuși…

Capitolul 2

Drept urmare, începe să-și facă un costum, pe care să-l testeze cu prima lui misiune: să salveze o pisică din copac.  Apoi, urma să prindă hoții de la bancă. Pentru asta, avea nevoie de condiție fizică bună, și se apucă de judo, de karate și de box, de Kung-Fu și de alpinism. Într-un final reușește să devină erou.

Capitolul 3

Piticul Bărbos se duce în spațiu să salveze planeta Zor atacată de Șerpii Dragon sub comanda Piticului Răutăcios. De data asta Piticul Bărbos nu era singur. Avea propria lui armată de Elfi silveștrii. Piticul Răutăcios atacă primul. Piticul Bărbos, ca să se protejeze, lansează ploaia de săgeți. Elfii abia așteptau. Când Șerpii Dragon se uitau în sus pe cer, era atât de întunecat de la numărul mare de săgeți, că abia se mai vedea soarele. Dar Șerpii Dragon nu s-au lăsat mai prejos. S-au organizat repede într-un scut de foc care topea săgețile. Probabil să așteptau să fie atacați de elfi.

Însă Piticul Bărbos avea numeroși ași în mânecă. Pentru că Șerpii Dragon se așteptau ca Elfii să aibă doar arcuri cu săgeți. Nimic mai fals. Piticul Bărbos i-a înarmat cu pistoale laser. Dacă ploaia de săgeți v-a impresionat, când artileria de lasere a început, efectiv Șerpii Dragon erau doborâți imediat. Tot ce puneau în calea razelor laser se topea imediat.

Capitolul 4

N-a mai rămas decât Piticul Răutăcios, pitit într-o groapă. Șerpii Dragon scăpați cu viață, au fugit ca niște lași. Și-așa, Piticul Răutăcios a fost prins și predat poliției de pe Zor. Trei luni mai târziu, Piticul Răutăcios a fost eliberat pentru bună purtare. Piticul Bărbos, a primit vestea când era în vacanță, la plajă. Ciudat, dar Piticul Bărbos n-a avut nicio reacție.

Cartea a doua: Piticul Răutăcios

Capitolul 1

Era odată ca niciodată un Pitic Răutăcios, pe care chiar așa îl și chema: Piticul Răutăcios. Era putred de bogat și nu-i păsa de nimeni. În special de Piticul Bărbos. Modelul lui era Rolfain. Bineînțeles, voia să devină anti-erou. Ca să înceapă, prindea pisicile și le urca cât mai sus în copac. Apoi, a început să trimită bande de hoți să jefuiască banca. Avea deja și un mare plan malefic: să-l captureze pe Piticul Lumină pentru care a construit o cușcă din metal de mărimea unui pitic. Abia să încapă cineva. În niciun caz să stea comod înăuntru. Iar de parcă toate astea nu erau îndeajuns, a mai construit și-o mașinărie care transforma urechile piticilor în urechi de iepuri. Dar înainte de asta, avea nevoie să cucerească planeta Zor.

Capitolul 2

Piticul Răutăcios îl întâlnește pre Rolfain chiar înainte de marea lui bătălie cu Alfarî.  Îi propune să-i dea o parte din armată pentru cucerirea planetei Zor. În schimb, i l-a promis pe Piticul Bărbos prizionier. Iar cum Rolfain nu rata nicio ocazie să prindă eroi, a acceptat imediat. Probabil că nu se aștepta să urmeze o confruntare atât de obositoare cu Alfarî, Stăpânul Carpaților și Piticul Luminii.

Capitolul 3

Piticul Răutăcios atacă primul. Își trimite Șerpii Dragoni la luptă. Nu se aștepta să înceapă atât de repede ploaia de săgeți, dar era pregătit pentru asta. A ordonat Șerpilor Dragon să facă scutul de foc. O manevră pe care au exersat-o în timpul pregătirilor bănuind că Elfii se vor alia cu Piticul Bărbos. Dar la pistoale laser, nu se așteptau. S-a speriat atât de tare când a văzut cum totul în jurul lor era topit de razele laser. A poruncit să pună tot ce puteau găsi în calea laserelor, dar contraatacul n-a putut fi oprit. De frică s-a ascuns în prima groapă.

Capitolul 4

Piticul Răutăcios a fost găsit și băgat în pușcărie. Nu știu dacă ați văzut o pușcărie murdară, dar indiferent cât de murdară v-o închipuiți, asta era de zece ori mai murdară. După trei luni, a fost eliberat pentru bună purtare. Piticul Bărbos știa oare?

Despre cărți

După cum anunțam pe pagina de Facebook, acestea sunt primele aventuri imaginate și scrise: Piticul Bărbos și Piticul Răutăcios. Autorul este Dariusici. Eu doar le-am publicat aici. De menționat că Dariusici mi-a atras atenția de câteva ori că el face cărți pentru copii mici.

Cornel FătulescuDacă doriți să aflați mai multe despre mine, Cornel Fătulescu, sau proiectele în care sunt implicat, vă invit să mă descoperiți și ca Chief Platform Officer la Pentalog, să mă urmăriți pe Facebook, ca investitor la wanttolearn, să citiți unul dintre primele articole despre mine și să mă contactați urmând ghidul de pe pagina de contact.

Acest articol a fost citit de 595 ori