Ceea ce ar trebui să ne ducă cu gândul că am putea acționa acum pentru consolidarea unei relații de cuplu longevive.
- Empatia
- Stăpânirea anxietății și a emoțiilor
- Iluziile pozitive – abilitatea de a trece peste ceea ce nu ne place la partener și de a ne concentra atenția asupra caracteristicilor pe care le îndrăgim.
Deloc surprinzător, regăsim trăsăturile de mai sus în corpul inteligenței emoționale. Nu-i de mirare că noțiuni ca inteligență emoțională și mindfulness sunt la mare modă.
În încheiere, vă recomand câteva cărți menite să îmbunătățească cele trei trăsături de mai sus (pentru că ele pot fi îmbunătățite):
- Comunicarea nonviolentă (primii pași înspre compasiune – forma supremă a empatiei). Te va ajuta să faci schimbări, atât în viața profesională, cât și în cea personală și de familie. Nu vei înțelege mecanismele creierului, dar este suficient în acest stadiu.
- A venit momentul să înțelegi diversele mecanisme ale creierului, deci să citești Creierul și inteligența emoțională (primii pași în inteligența emoțională).
- Vrei să înțelegi mai multe despre tine și ceilalți? Ce anume este învățat și se poate dezvăța? Cum funcționează depresia și alte tulburări din spectrul terapiilor cognitiv-comportamentale? Psihoterapia tulburărilor emoționale (primii pași în meditația de conștientizare) este pasul potrivit pentru tine.
Vă rog să fiți îngăduitori. Mi-a fost foarte greu să aleg aceste 3 cărți.
Spor la dezvoltarea inteligenței emoționale!
Gânduri despre relațiile de durată și inteligența emoțională
Dacă doriți să aflați mai multe despre mine, Cornel Fătulescu, sau proiectele în care sunt implicat, vă invit să mă descoperiți și ca Chief Platform Officer la Pentalog, să mă urmăriți pe Facebook, ca investitor la wanttolearn, să citiți unul dintre primele articole despre mine și să mă contactați urmând ghidul de pe pagina de contact.Acest articol a fost citit de 2527 ori