Vizibilitate tuturor!

Sunt adeptul suprimării formelor fără fond cu precădere prin educație, viziune comună, focalizarea energiilor, obiectivism și foarte multă răbdare.

Mediocritatea la locul de muncă. Un proiect fără sfârșit.


În continuarea articolului „Gânduri despre învățarea în IT”.

Și nu doar absența coaching-ului este o problemă în IT-ul de pe la noi. Sunt lucruri pe care oamenii le fac bine, iar cu un pic de ajutor le-ar putea face excelent. Cu toate acestea, manifestăm o predilecție pentru mediocritate. Să aruncăm o privire la opțiunile în cariera programatorilor: junior>..>mediu>..>senior>. Când ai ajuns senior, trebuie să iei o decizie la fel de importantă ca alegerea facultății. Ori devii lider de echipă, sau îți pune Dumnezeu mâna în cap și treci direct la șef de proiect, ori ajungi arhitect, pentru veșnicie supusul umil al șefului de proiect. Halal carieră! Câteodată ai marea șansă să nu fii nici măcar un senior înaintea unei astfel de schimbări. Acest tip de management al talentelor, își are originea în slabul sistem educațional. La fel cum mulți părinți ar încerca să-și alinieze copiii la sistem în loc să caute abordări prin care copilul să se dezvolte pornind de la înclinațiile deja manifestate, așa și acești copii, odată ajunși adulți, vor gestiona dezvoltarea abilităților angajaților lor.

Învățarea_în_IT_-_mediocritatea_copil

Și trebuie să vă spun că sunt dezagreabil surprins de fiecare dată când cineva mă întreabă la interviu: Și cum îmi vei gestiona cariera? Păi, este cariera mea? Este cariera ta! Și știu că nu sună în regulă, dar mi s-a întâmplat să răspund exact așa. Să mergi la firma X sau să faci parte din echipa Y este doar un pas în cariera ta. Sperăm că este începutul unei lungi călătorii. Dar tot cariera ta rămâne. Nu este nicio problemă să te ghidez, dar în primul rând trebuie să accepți că este cariera ta. Eu niciodată nu mi-aș lăsa cariera, deci viitorul, pe mâna altcuiva, chiar dacă sunt dependent de alții în pașii pe care urmează să-i fac.

O primă schimbare de mentalitate ar fi să nu ne mai vedem cariera ca o secvență de funcții și poziții, ci ca un proiect de dezvoltare personală, pe parcursul căruia ne redescoperim și ne îmbunătățim abilitățile necontenit. Este un proiect egocentric dar care n-ar trebui să lase angajamentele noastre la locul de muncă pe locul doi.

Atenție! acesta este un proiect fără sfârșit.

 

Învățarea_în_IT_-_mediocritatea

Citește în continuare …

Mediocritatea la locul de muncă. Un proiect fără sfârșit.

Cornel FătulescuDacă doriți să aflați mai multe despre mine, Cornel Fătulescu, sau proiectele în care sunt implicat, vă invit să mă descoperiți și ca Chief Platform Officer la Pentalog, să mă urmăriți pe Facebook, ca investitor la wanttolearn, să citiți unul dintre primele articole despre mine și să mă contactați urmând ghidul de pe pagina de contact.

Acest articol a fost citit de 3308 ori