Vizibilitate tuturor!

Sunt adeptul suprimării formelor fără fond cu precădere prin educație, viziune comună, focalizarea energiilor, obiectivism și foarte multă răbdare.

Despre Roșia Montană și fericire

Ai încercat vreodată să te înfurii fără să fi fost cuprins de gânduri de furie? sau să te stresezi, sau să fii gelos(ă) fără ca gelozia să te învăluie de dinainte? Încearcă! Ești calm și fericit(ă)? Încearcă să-ți provoci emoții de furie, tristețe sau dezgust? Vei rămâne uimit(ă).

Corneluș - Cornel Fătulescu - Fericit - Eucație - Roșia MontanaAtunci, de unde atâta stres și nervi în jurul nostru? Este vorba de acel creier social românesc, îngrijorător de bombardat cu pesimism prin aproape toate mijloacele media. Însăși revoluția/puciul din 89 s-a bazat pe televiziune și radio. Păi după așa o reușită, cum să nu continue de-al de Iliescu manipularea națiunii prin televiziune. Și ce declin! De la epoca de aur când românii erau cei mai tari de pe planetă, la 20 de ani mai târziu, nu mai știm decât să ne facem proști unul pe celălalt.

Acum două săptămâni, ne întorceam de la Sibiu când la intrarea pe Mureșenilor manifestau pașnic niște oameni contra RMGC. Taică-miu, mare admirator al lui Victor Ponta, și condiționat inconștient de Antena3 în lupta lor contra lui Băsescu, începe să bombăne: „Ecologiști, auzi?! Și calcă-n picioare iarba!…” și după un dialog tată-fiu, destul de scurt dar suficient de dramatic, conchide cu „de ce nu au ieșit în stradă când ne prădau pădurile? De ce acum?…”

Darius - Cornel Fătulescu - Fericit - Eucație - Roșia Montana

Deloc surprinzător, exact aceleași întrebări se aud și la Antena 3. Păi, eu trebuia să ies în stradă sau generația părinților mei? Și nu tot minerii i-au învățat să nu iasă în stradă ? România nu s-a dezmorțit precum am mai văzut pe Facebook. România renaște! Și văd din ce în ce mai mulți oameni ce par fericiți pe străzi, la muncă sau prin magazine. Și sunt convins că acești oameni sunt împotriva RMGC. Pentru ce alt motiv ar ieși în București să manifesteze împotriva proiectului minier dacă nu din dorința de supraviețuire ca grup, nu doar ca individ.

Un vechi proverb chinezesc spune:

  • Dacă vrei să fii fericit o oră, trage un pui de somn.
  • Dacă vrei să fii fericit o zi, du-te la pescuit.
  • Dacă vrei să fii fericit un an, moștenește o avere.
  • Dacă vrei fericire pentru întreaga viață, ajută pe cineva!

Corneluș - Cornel Fătulescu - Fericit - Eucație - Roșia Montana

Să fie toți acești oameni mai fericiți decât ceilalți? Foarte probabil. Iar dacă vrei să fii și tu fericit, oprește televizorul. Începe cu tine, căci căutarea fericirii doar încercând să-i faci fericiți pe ceilalți este ca și cum ai începe o călătorie cu destinația. Ține-ți respirația cât poți de mult. Acum ești conștient(ă) de cel puțin încă un motiv să fii fericit(ă).  E doar o chestiune de decizie.

PS: nu uita să-ți exprimi îngrijorările care pot amenința grupul, câteodată, chiar și manifestând împreună cu ceilalți…

 

 

 

Cornel FătulescuDacă doriți să aflați mai multe despre mine, Cornel Fătulescu, sau proiectele în care sunt implicat, vă invit să mă descoperiți și ca Chief Platform Officer la Pentalog, să mă urmăriți pe Facebook, ca investitor la wanttolearn, să citiți unul dintre primele articole despre mine și să mă contactați urmând ghidul de pe pagina de contact.

Acest articol a fost citit de 1848 ori