Vizibilitate tuturor!

Sunt adeptul suprimării formelor fără fond cu precădere prin educație, viziune comună, focalizarea energiilor, obiectivism și foarte multă răbdare.

Lună: februarie 2015

Poți fi coach cu colegii tăi?

Recunosc că sunt uimit în continuare de condiționarea coaching-ul profesionist de plata serviciilor (din punctul de vedere al lui Alain). Mă interesa totuși să văd dacă Alain aduce informații suplimentare care să-mi valideze asumpția mea din articolul: ce este coaching-ul?, unde am scris că s-ar putea ca faptul să fii Scrum Master angajat într-o firmă, deci plătit, preocupat măcar un sfert din timp cu activități de coaching, ceea ce este…

Îmi pare rău pentru acest student

În timpul conferinței lui Florin Colceag de acum două săptămâni, s-a pronunțat numele: Linda Silverman. Mi-am notat în carnețel numele cu comentariul: „a căutat pe google și n-a găsit nimic. Oare despre ce este vorba?”. Weekendul trecut am căutat despre ea, așa cum am făcut pentru multe alte cuvinte cheie învățate sau auzite în conferință, și-am aflat că este psiholog specializată în diferențele de învățare…

Dariusici sau Mutulici?

Ieri seară la bunici, Dariusici cel mititici, s-a jucat de-a mutulici. Dacă doriți să aflați mai multe despre mine, Cornel Fătulescu, sau proiectele în care sunt implicat, vă invit să mă descoperiți și ca Chief Platform Officer la Pentalog, să mă urmăriți pe Facebook, ca investitor la wanttolearn, să citiți unul dintre primele articole despre mine și să mă contactați…

O dimineață cu Dariusici

Am tot ieșit cu Corneluș și avem deja activitățile noastre, doar ale noastre. Însă cu Dariusici n-am prea avut timpul nostru, doar noi. Conform planurilor de weekendul trecut, vom organiza regulat aranjamente de câte doi membrii ai familiei. Bineînțeles că atunci când este rândul lui Darius cu Corneluș, este și rândul nostru de cuplu, iar purcelușii vor rămâne cu altcineva.…

Home hackaton

Până acum îi ținusem departe de calculator. De astăzi lucrurile s-au schimbat. Vom învăța să folosim tehnologia în avantajul nostru și stimulăm creativitatea și în moduri virtuale. Dacă doriți să aflați mai multe despre mine, Cornel Fătulescu, sau proiectele în care sunt implicat, vă invit să mă descoperiți și ca Chief Platform Officer la Pentalog, să mă urmăriți pe Facebook,…

Prezența estimărilor poate fi un indicator de risipă de energie

Atunci când vine vorba despre tranziția către agilitate, cred că una dintre întrebările cel mai des întâlnite este „cum te asiguri că dai niște estimări realiste?”. Lucrez activ în vânzarea proiectelor IT și înțeleg nevoia oricărei persoane (fizice sau juridice) de a cunoaște un preț înainte să scoată banii din portofel. Deci văd interesul unei estimări de buget (ceea ce…

în călătoria noastră despre Școală

Astăzi a fost ziua porților deschise la școala 25. Toate așteptările mele (bune și rele) mi-au fost confirmate. Probabil că vom lua decizia în ultima zi, atât de hotărâți suntem. Dacă doriți să aflați mai multe despre mine, Cornel Fătulescu, sau proiectele în care sunt implicat, vă invit să mă descoperiți și ca Chief Platform Officer la Pentalog, să mă…

Cum să te formezi în coaching?

Închideam articolul trecut cu „înțelegerea importanței tăcerii este o simplă cunoștință, însă tăcerea dublată de ascultare, este o competență dobândită”. Așa continuă Alain și interviul de mai jos: singurul mod să înveți coaching-ul este să practici. Și nu ești niciodată suficient de pregătit în coaching. Te formezi permanent. *** Pentru mine, cursurile care sunt prea lungi, care nu se bazează pe rodaj, rodaj,…

Ce este tăcerea în coaching? Alte perspective asupra coaching-ului din partea lui Alain Cardon.

Credeam că practicarea tăcerii îmi ieșea bine când venea vorba despre coaching, interviuri, întâlnirile cu clienți, etc., însă Alain duce acest subiect dincolo de reflexele mele controlate. Astfel, după cursul de coaching, am început să folosesc cu mai multă iscusință tăcerea. N-a fost rău, iar efectele n-au întârziat să apară. Clienții și-au descoperit singuri răspunsul acolo unde simțeam că-mi vine să sar cu întrebări. Și așa m-am gândit eu…