Vizibilitate tuturor!

Sunt adeptul suprimării formelor fără fond cu precădere prin educație, viziune comună, focalizarea energiilor, obiectivism și foarte multă răbdare.

Lună: ianuarie 2018

O introducere în transumanism

O introducere în transumanism – La codecamp-ul trecut de la Cluj am putut remarca interesul crescut față de inteligența artificială. Câțiva prieteni, deosebit de politicoși și de răbdători să mă asculte, mi-au spus că le-ar plăcea să comunic mai mult despre inteligență artificială sau despre cea de-a patra revoluție industrială. La îndemnul lor, dar pentru mine, cei apropiați mie și curioșii despre postumanitate, m-am gândit să scriu despre transumanism.

De ce scriu pe blog?

2017. Anul în care am scris cele mai puține articole. Nu pentru că nu am avut despre ce să scriu. Mă rătăcisem într-un soi de obiectiv de comunicare. De ce scriu pe blog? Și-amân articularea unui răspuns de la lună la lună.

2018. Știu sigur ce nu vreau să scriu pe blog și despre ce-mi place să scriu. Cred că am aflat și de ce.

Eu și dezbaterile online despre politica românilor

Eu și dezbaterile online despre politica românilor. În 2012 am învățat că nu pot schimba lumea. Cel puțin, nu într-un mod pozitiv și durabil după convingerile mele. O pot influența prin contribuțiile minore pe plan local, în jurul meu, acasă, în comunitățile din care fac parte, umil și prin exemplu, de jos în sus. Trecusem de la convingerea dacă voi nu mă vreți, eu vă vreau la dacă voi nu mă vreți, e în regulă, atât timp cât există cineva care mă vrea. Și slavă Domnului, încă sunt suficiente domenii în care mă pot desfășura nestingherit. Poate că ideile mele nu erau bune. Și indiferent de cât de bine intenționat aș fi fost, dacă nu reușeam să mă exprim clar și pe înțelesul celorlalți, la ce bun!? Așa mi-am îngropat ideile, și-odată cu ele și flacăra implicării mele într-un eventual partid/program politic.