Vizibilitate tuturor!

Sunt adeptul suprimării formelor fără fond cu precădere prin educație, viziune comună, focalizarea energiilor, obiectivism și foarte multă răbdare.

Etichetă: Joc

Gânduri despre jocuri

Mă uit la poza de mai jos și mă întreb când am uitat să mă joc. Cred că pe la 7 ani. La scoală, unde jocul pierdea teren în fața disciplinei. Apoi acasă, unde jocul era înlocuit cu responsabilitățile înalte și pregătirea pentru un viitor mai bun. În mine, când mi-am dat seama că lumea adulților nu este clădită pe visuri înalte, călătorii printre stele, dreptatea în lume, ci în jurul banilor.

Hoții și numerele de mașini pe tricou

Zis și făcut. Tare i-am mai plăcut. Ba și mai interesant, după câteva scenarii, a început să creeze și el enigme pentru mine. Una dintre ele suna în felul următor: „Un polițist intră într-un magazin. Acolo, în fața vânzătorului, stăteau de vorbă doi oameni. Unul avea un tricou albastru iar celălalt avea un număr de mașină desenat pe un tricou roșu. Care-i hoțul?”…

Joaca de-a dezlegarea enigmelor cu Corneluș

În weekend ne-am jucat de-a detectivul și-am văzut că-i place. Pe scurt, inventez un scenariu, o enigmă, și el trebuie s-o rezolve. Însă duminică m-am gândit că n-ar fi rău să mai găsesc câteva variațiuni pe baza aceluiași joc. Mai jos am creat un model de poveste, dar voi face tot felul de variațiuni pe aceeași temă, iar obiectivul lui Corneluș…

Să ne adaptăm cu grație, rapid și ușor!

Săptămâna trecută, la DevTalks, am făcut un exercițiu interesant cu managerul unui departament de IT din Cluj. Ca de cele mai multe ori, discuția a început cu ineficacitatea unei echipe etichetată agilă și cu interlocutorul alergic la cuvinte precum Scrum, Kanban sau Agile. Este neplăcut să văd atât de des efectele neînțelegerilor de acest gen, cauzate în special de inflația de cursuri pe care firmele le plătesc scump ca oamenii lor…

Seara de știință – ora de chimie și de Brachiosaurus

A tot tras de noi Corneluș să facă chimie în următoarea seară de știință. Ce-i drept, nu știu cum s-au așezat lucrurile de n-am mai făcut ateliere de chimie în 2015. Am tot eschivat, pentru că experimentele necesită o pregătire prealabilă de cincisprezece sau douăzeci de minute, timp pe care nu l-am fi petrecut cu copiii. Ieri, puși în fața faptului împlinit și fără chef de citit ghidul din…

A trecut un an de la prima carte de povești scrisă în mod incremental-iterativ.

Exact acum un an de zile, 7 octombrie 2013, avea loc primul atelier agil împreună cu Andreea la AgileHub. Începutul a fost un pic întârziat. Era într-o seară de luni și a durat un pic până ne-am adunat fiecare de la firma la care lucram. Însă învățăturile și distracția au merit din plin. În primul rând, Andreea este o persoană caldă, plăcută și…

Activități cu dinozauri la grădiniță

Era luni dimineață. Nu-mi găseam locul în birou de cât lipsisem din agenție. Neglijasem activitățile pe care obișnuiam să le fac când eram mai tot timpul la Brașov, iar agenda încărcată nu mă ierta defel. Termin subiectele cele mai utile și mă pornesc spre casă. Păpușeii mei abia așteptau să mă călărească. Mă simțeam ca mârțoaga care se uită pe…

O nouă săptămână, o nouă călătorie

Lunea de toamnă Cu un început de guturai și un „chef nebun de ducă”,  luni aș fi făcut orice, însă nu și drumul Brașov-Cluj. Starea mea s-a îmbunătățit rapid însă, de îndată ce am intrat în discuție cu potențialul client. Ador să descopăr noi viziuni, noi planuri și nu în ultimul rând să învăț mai multe despre alți oameni prin…

12 octombrie bogat: CodeCamp Iași, Training de Scrum Gratuit Brașov

Am parcurs drumul Brașov – Iași de zeci de ori și niciodată nu mi s-a părut la fel de frumos ca astăzi. Mereu am avut câte ceva de făcut: revizuirea indicatorilor, apeluri telefonice, diferite dezbateri cu partenerii de drum, citirea e-mail-lor sau am dormit, dar parcă niciodată n-am admirat peisajul mai profund ca acum. Și m-am lăsat condus în vâlvătaia…