Vizibilitate tuturor!

Sunt adeptul suprimării formelor fără fond cu precădere prin educație, viziune comună, focalizarea energiilor, obiectivism și foarte multă răbdare.

Joaca de-a dezlegarea enigmelor cu Corneluș

În weekend ne-am jucat de-a detectivul și-am văzut că-i place. Pe scurt, inventez un scenariu, o enigmă, și el trebuie s-o rezolve. Însă duminică m-am gândit că n-ar fi rău să mai găsesc câteva variațiuni pe baza aceluiași joc. Mai jos am creat un model de poveste, dar voi face tot felul de variațiuni pe aceeași temă, iar obiectivul lui Corneluș este să completeze tabelul de mai jos în funcție de indicii care reies din poveste.

Tabelul de completat

Corneluș va primi un tabel completat doar cu capul de tabel și prima coloană, ca în exemplul următor:

tabel de completat - gol

Pentru prima poveste ar trebui să-l completeze conform exemplului de mai jos:

tabel de completat - exemplu. www.cornel.fatulescu.ro

Exemplu de poveste

Ionel se întâlnește cu Vasile și-i spune că nu l-a mai văzut până atunci îmbrăcat în roșu. Vasile roșește ușor:

– Acestea sunt pijamalele mele. N-am avut timp să mă schimb. Am auzit un zgomot îngrozitor de drujbă și-am ieșit afară să văd ce s-a întâmplat.

– Și tu ai auzit?! Ce m-am speriat! Am pus mâna pe stația de emise-recepție și-am ieșit repede afară. L-am văzut. Era îmbrăcat în portocaliu.

– Să înțeleg că pijamalele tale sunt negre? spune Vasile râzând.

Pe partea cealaltă a drumului apare George. Fugea nervos înspre un camion. La un moment dat se oprește și strigă:

-Stai că trag!

De ce avem nevoie?

Și-i mai dau lui Corneluș niște piese de lego:

Lego - piese de omuleți desfăcute - www.cornel.fatulescu.ro 2

Exemple de întrebări

– Cum îl cheamă pe personajul cu pistol?

– Ce culoare aveau hainele lui George?

Rezultatul

La început, nu vom folosi tabelul decât dacă-i va fi greu să-și imagineze. Vom construi direct omuleții și ar trebui să obținem ceva similar cu imaginea de mai jos:

Lego - piese de omuleți desfăcute - www.cornel.fatulescu.ro 3

Următoarele enigme

Primul exercițiu este mai degrabă de încălzire. Abia după asta încep să fac tot felul de combinații cu ele și să complic enigmele astfel încât să-i fie din ce în ce mai interesant. Mi-am și pregătit un model de document pe care să-l scot la imprimantă de mai multe ori și pe care am să-l completez după bunul plac în funcție de cum decurge joaca.

Abia aștept!

Joaca de-a dezlegarea enigmelor cu Corneluș

Cornel FătulescuDacă doriți să aflați mai multe despre mine, Cornel Fătulescu, sau proiectele în care sunt implicat, vă invit să mă descoperiți și ca Chief Platform Officer la Pentalog, să mă urmăriți pe Facebook, ca investitor la wanttolearn, să citiți unul dintre primele articole despre mine și să mă contactați urmând ghidul de pe pagina de contact.

Acest articol a fost citit de 2711 ori