Vizibilitate tuturor!

Sunt adeptul suprimării formelor fără fond cu precădere prin educație, viziune comună, focalizarea energiilor, obiectivism și foarte multă răbdare.

A treia sesiune de desenat pe calculator cu Corneluș, poligoanele, formele imaginare și introducere în gătitul virtual

Marțea trecută l-am adus din nou pe Corneluș la birou. Trecuseră mai bine de două săptămâni și mă gândeam că-i este dor deja. Așa a și fost, și tare mi-a mai plăcut să simt atât de intens fiecare secundă pe petrecută împreună. Iar după o astfel de zi, sunt foarte curios cum descrie el cu ce mă ocup eu la muncă. Nu m-ar mira să creadă că stau și desenez întruna pe calculator sau că mă joc cu lego =)).

www.corneluș învață să deseneze pe calculator - www.cornel.fatulescu.ro 1

Și totuși ieri a fost un pic ciudat pentru că și-a uitat laptopul acasă, iar pe laptopul meu am o altă versiune de Paint, cu meniuri ribbon și aspect de office 2013. Deci i-a fost un pic mai greu, dar s-a adaptat repede. Și uite așa a început cea de-a treia sesiune de introducere în lumea virtuală, timp în care a învățat:

 • noile meniuri,
 • să refacă o modificare anulată (undo, redo),
 • să maximizeze și să minimizeze o fereastră,
 • să deplaseze și să rotească forma abia desenată,
 • să selecteze și să rotească o regiune și s-o deplaseze,
 • să facă alte forme complexe (săgeți, comentarii, etc.) și
 • să deseneze poligoane.

A fost foarte interesant să văd cum asimilează el noțiunea de poligon,moment în care i-a fost mai ușor să explice la tablă:

www.corneluș desenează poligoane - www.cornel.fatulescu.ro 1

După ce s-a lămurit cu poligoanele, a trecut la varianta simplificată a triunghiurilor imaginate din cursul lui Florin Colceag despre învățare rapidă. Scopul era ca Corneluș să-și imagineze o formă complexă în minte, și să o deseneze pe tablă ulterior (nu știam altfel cum să mă asigur că înțelege despre ce-i vorbesc). Activitatea s-a derulat astfel:

 1. și-a imaginat trei triunghiuri unite într-un singur punct,
 2. a rotit cele trei triunghiuri,
 3. a mărit unul dintre triunghiuri,
 4. a rotit iar triunghiurile,
 5. a rupt triunghiul mai mare înjumătățind latura opusă vârfului comun cu celelalte triunghiuri, iar de cele două segmente rezultate a tras și le-a lungit până a obținut un dreptunghi (partea aceasta a fost mai complicată).

www.corneluș desenează triunghiuri după ce și le-a imaginat în minte- www.cornel.fatulescu.ro 1 www.corneluș desenează triunghiuri după ce și le-a imaginat în minte- www.cornel.fatulescu.ro 2 www.corneluș desenează triunghiuri după ce și le-a imaginat în minte- www.cornel.fatulescu.ro 3 www.corneluș desenează triunghiuri după ce și le-a imaginat în minte- www.cornel.fatulescu.ro 4

 

 

 

 

Ca să creez acest exercițiu mă inspirasem din înregistrarea de mai jos – foarte nostimă de altfel:

Exercițiul s-a terminat cu realizarea celor trei triunghiuri folosind aplicația Paint. Rezultatul îl vedeți și voi. Exact! Și eu am fost surprins să constat îndemânarea crescută pe planșa virtuală de desen.

www.corneluș învață să deseneze pe calculator - www.cornel.fatulescu.ro 3

Surpriza serii a fost jocul de gătit despre care am și făcut o aluzie în articolul cu seara de știință.

www.corneluș descoperă gătitul virtual - www.cornel.fatulescu.ro 1

Am și înregistrat un pic din proces ca să captez entuziasmul cu care manipula diversele unelte de gătit:

Din păcate, la final, obosit fiind, Corneluș a început să plângă. Mi-a mărturisit că n-ar vrea să mai aștepte încă o săptămână până facem o altă lecție. Cireașa de pe tort a venit când i-am spus că nici nu mă gândeam să facem din nou săptămâna următoare pentru că voi fi plecat de marți până joi, iar luni voi avea o zi mult prea încărcată. Îmi părea rău de situație, dar până la urmă a înțeles, iar când a ajuns acasă le-a povestit și celorlalți purceluși cât de fain este la tati la muncă!

A treia sesiune de desenat pe calculator cu Corneluș, poligoanele, formele imaginare și introducere în gătitul virtual.

Cornel FătulescuDacă doriți să aflați mai multe despre mine, Cornel Fătulescu, sau proiectele în care sunt implicat, vă invit să mă descoperiți și ca Chief Platform Officer la Pentalog, să mă urmăriți pe Facebook, ca investitor la wanttolearn, să citiți unul dintre primele articole despre mine și să mă contactați urmând ghidul de pe pagina de contact.

Acest articol a fost citit de 2373 ori