Vizibilitate tuturor!

Sunt adeptul suprimării formelor fără fond cu precădere prin educație, viziune comună, focalizarea energiilor, obiectivism și foarte multă răbdare.

Gânduri despre interacțiunile noastre

La PMDAYBulgaria mi s-a spus: „sună foarte frumos și cred că ce spui tu este adevărat, dar în lumea reală suntem înconjurați de oameni care nu ne vor binele și care se gândesc doar la ei”. Răspunsul meu a fost: „Închipuie-ți un părinte care se grăbește să-și ia copilul de la grădiniță. A întârziat deja. Pe drum, cineva îl lovește din laterală cu un croșeu fără ca măcar părintele să-și dea seama ce se întâmplă. Individul care a lovit nu este nici pe departe mai dezvoltat fizic față de vătămat. Ce crezi că ar face majoritatea oamenilor în locul părintelui care tocmai realizează că a fost nedreptățit? Încep să se încaiere, deși n-are niciun sens. Nimic bun nu se poate întâmpla. Nici copilul nu este recuperat de la grădiniță și nici nu știe sigur că poate câștiga confruntarea. Din punctul de vedere rațional acest mod de a răspunde este unul greșit. Din punctul de vedere emoțional, pare să fie un răspuns normal.”

Se pare că suntem îndreptățiți social și emoțional să dăm înapoi. Să ne împingem când cineva se împinge în noi. Să sărim la ceartă când cineva țipă la noi. Însă să răspunzi agresiunii cu agresiune necesită să te îndepărtezi de obiectivele date inițial și să-ți asumi eventualele consecințe pe care în mod normal nu ți le-ai asuma. În timp ce mulți consideră întoarcerea obrazului un semn de umilință, eu cred că răspunsul emoțional este natural, dar nu are sens. Ceea ce majoritatea dintre noi ar cataloga obiectiv ca prostie.

Deși nu sunt sigur, cred că instalarea furiei în astfel de cazuri nu este un reflex limbic, ci este stimulată de gândurile noastre. Mai întâi ar trebui să simțim teamă sau să fim dezorientați. Abia după ce realizăm ce s-a întâmplat, gândurile noastre o iau razna ca să ne găsim energia necesară unui contraatac. Încă un motiv excelent să învățăm să ne autocunoaștem și să ne controlăm gândurile care ne fac rău.

boosting the skills of your agile managers

Gânduri despre interacțiunile noastre

Cornel FătulescuDacă doriți să aflați mai multe despre mine, Cornel Fătulescu, sau proiectele în care sunt implicat, vă invit să mă descoperiți și ca Chief Platform Officer la Pentalog, să mă urmăriți pe Facebook, ca investitor la wanttolearn, să citiți unul dintre primele articole despre mine și să mă contactați urmând ghidul de pe pagina de contact.

Acest articol a fost citit de 2745 ori