Vizibilitate tuturor!

Sunt adeptul suprimării formelor fără fond cu precădere prin educație, viziune comună, focalizarea energiilor, obiectivism și foarte multă răbdare.

Actualizare – Training Scrum gratuit la Brașov – 31 August, 1 Septembrie 2013

Mi-a explodat numărul de vizite pe blog în această perioadă! Colegii, prietenii și o mână de IT-iști doritori să participe la training m-au încurajat în acest demers și m-au ajutat cu sugestiile lor. Drept urmare sunt nevoit să schimb atât data cât și locul evenimentului din următoarele două motive:

  • multe discuții pe Facebook legate de faptul că evenimentul ar fi trebuit să aibă loc în weekend.
  • în ciuda amabilității conducerii Facultății de Matematică și Informatică, precum evenimentul se desfășoară în plin sezon de renovări, sala disponibilă pentru noi ne-ar fi făcut desfășurarea exercițiilor un pic mai dificilă, iar când am aflat că cei de la „Terroirs Boutique du Vin” sunt dispuși să găzduiască evenimentul și-am văzut și de ce sală dispun,mi-a fost aproape imposibil să-i refuzăm. Și spun să Îi refuzăm, pentru că nu sunt singur în spatele acestui curs, dar ar fi prea devreme să discutăm acum. Schimbarea locului ne permite și dublarea numărului maxim de înscriși de la maxim 15 la maxim 30 de persoane.

certificare Scrum

Profit cu această ocazie să fac public și răspunsul la o întrebare pe care cred c-o voi mai auzi de câteva ori: Primim și o certificare?Agenda acoperă integral evaluările PSM I de la Scrum.org. Eu nu am prevăzut și nici nu văd cum aș putea să fac în viitorul apropiat pentru a putea elibera un certificat în urma vreunui curs. Este Important de știut totuși că în urma acestui training n-ar trebui să aveți dificultăți în a vă certifica PSM I. Atenție certificarea necesită plata unei taxe!


Despre cursul de Scrum

Astfel, preiau mai jos întreg programul prezentat în articolul precedent împreună cu adăugirile de mai sus.

sala de training Scrumsala de training Scrum

Am pregătit pentru brașoveni primul curs de Scrum gratuit adresat publicului larg. Și precum n-am dorit să descurajez vreun angajat dintr-o companie anumită prin organizarea evenimentului într-unul din sediile concurenței, am făcut apel la Terroirs Boutique du Vin, care prin bunăvoința lor ne-au pus la dispoziție o sală parcă făcută pentru acest curs și fără de care ne-ar fi fost mult mai greu să derulăm exercițiile practice.

În acest training de Scrum vei învăța:

  • lego Scrumvalorile și principiile agile, indispensabile implementării unui Scrum veritabil,
  • regulile Scrum (roluri, evenimente, artefacte),
  • gestiunea produsului cu Scrum,
  • estimarea și planificarea unui proiect Scrum,
  • pregătirea, lansarea și derularea unui proiect Scrum,
  • prezentarea unor cazuri concrete de implementare

 

Nu numai că este vorba de un curs gratuit, dar aveți și opțiunea adaptării unui sfert din program la nevoile și întrebările dumneavoastră. Vorbim de ultimele 4 ore din cea de-a doua zi, parte din agendă pe care urmează să o propuneți în momentul înregistrării și pe care o vom revizui împreună în primele 15 minute din prima zi.

Cui i se adresează acest curs?

Trainingul este gândit în așa fel încât să răspundă nevoilor de înțelegere ale tuturor participanților la un proiect IT, începând de la faza de idee a produsului până la crearea echipei sau lansarea produsului în producție:

  • scrumtehnicieni: programatori, arhitecți, responsabili cu calitatea tehnică, ingineri calitate, graficieni,
  • oameni orientați spre înțelegerea și dezvoltarea exigențelor funcționale: responsabil produs, analiști, oameni de marketing sau responsabili cu testarea,
  • responsabili cu organizarea: lideri de echipă, șefi de proiect sau directori de departament IT.

scrum

Chiar dacă nu a făcut parte din intențiile mele inițiale, de-a lungul timpului, am integrat cu succes la astfel de cursuri și specialiști mai puțin implicați în procesul de producție dar indispensabili în procesul de creare a echipei sau cu menținerea unui mediu de producție propice pentru angajați, precum cei din zona RH/recrutori. Ei/ele nu și-au exersat activitățile curente în cadrul exercițiilor, ci au jucat efectiv rolul unui membru al echipei de producție, iar asta le-a permis să înțeleagă mult mai bine componentele cheie ale acestui set de reguli, din ce în ce mai popular.

Metoda de predare

lego scrumDin cele 1.5 zile de agendă deja planificate, 75% reprezintă activități de practică. Scrum-ul este un set de reguli simplu dar deseori foarte greu de implementat, ceea ce justifică necesitatea exemplificării tuturor principiilor prin simularea unei experiențe cât mai aproape de realitatea cu care ne vom întâlni pe proiectele noastre.

Pe scurt, vom profita de fiecare minut petrecut împreună pentru a ne juca și a învăța la modul cel mai plăcut posibil tot ce ține de acest cadru colaborativ!

Despre derularea evenimentului:

  • lego scrumFormatorul: Cornel FĂTULESCU
  • Durata: 2 zile (31 august,1 septembrie 2013)
  • Programul: de la 09:00-18:00
  • Comunicarea: limbra română
  • Materialele de curs: în limba engleză, participanții vor primi pe e-mail și varianta electronică după participarea la curs
  • Locul: Terroirs Boutique du Vin, Wine Bar · Event · Cafe
    Diaconu Coresi, 500025 Brasov, Romania

  • Cursul se ține doar dacă avem măcar 4 înscrieri.
  • Numărul maxim de înscrieri permise este de 30.

Despre mine ca formator:

scrumÎn ultimele 12 luni și doar pe subiecte legate de management agil, am format 105 persoane, angajați ai clienților companiei sau în cadrul grupului, iar proporția se păstrează de la an al an din 2009.

Public speaking din Aprilie 2012 – OpenAgile Timișoara 2012, ICT Summit 2012, CodeCamp Septembrie 2012, CodeCamp Aprilie 2013, NetCamp 2012, IM World 2012, IT Camp 2012 și o serie de conferințe din Franța.

Mai multe informații despre mine aici.

Înscriere

Vă rog să completați următorul formular!


Parteneri:

Terroirs Boutique du Vin

Facultatea de Matematică și Informatică Brașov

AIESEC

sala MI2 aiesec Cornel Fătulescu

Găsiți mai multe detalii despre Cornel Fătulescu în categoria despre mine sau la pagina de contact.

Cornel FătulescuDacă doriți să aflați mai multe despre mine, Cornel Fătulescu, sau proiectele în care sunt implicat, vă invit să mă descoperiți și ca Chief Platform Officer la Pentalog, să mă urmăriți pe Facebook, ca investitor la wanttolearn, să citiți unul dintre primele articole despre mine și să mă contactați urmând ghidul de pe pagina de contact.

Acest articol a fost citit de 2896 ori