Vizibilitate tuturor!

Sunt adeptul suprimării formelor fără fond cu precădere prin educație, viziune comună, focalizarea energiilor, obiectivism și foarte multă răbdare.

Învăț să desenez o floare

Când ajung la Anticafe AgileHub, profit de natură și îmi exersez capacitatea de a rămâne ancorat în prezent. De exemplu, ieri am făcut exercițiul cu floarea din „Sunt aici și acum”.

Sunt aici și acum. WWW.cornel.fatulescu.ro - mic

Și-aveam o floare:
Sunt aici și acum. WWW.cornel.fatulescu.ro - floarea - mic.png
Pe care am desenat-o așa:
CpersomindfulnessSunt_aici_și_acum._WWW.cornel.fatulescu.ro_-_floarea_desenată_-_mic.png
După cum vedeți, desenul nu mi-a ieșit așa cum îmi doream. Când fac acest exercițiu descopăr noi lucruri despre flori, structura și frumusețea lor în general. Și-am mai mai învățat ceva. Ceva ce-mi aduce aminte de parentaj, de mine ca soț sau agilecoach și de orice a însemnat învățare pentru mine. La început, lucrurile păreau simple. Apoi realizam că le-am înțeles greșit și puneam din nou mâna pe carte. Când credeam că am înțeles suficient de bine, încercam încă o dată. În mintea mea, floarea era colorată și vie. Pe hârtie, a ieșit monocromă și fără viață. Același lucru pot spune despre mai toate experiențele mele de învățare. Chiar dacă sunt suficient de priceput să înțeleg repede, a fost o diferență considerabilă între ceea ce-mi doream să obțin și rezultat.

Și-ar mai fi ceva. Să colorezi o floare cu un pix nu este cel mai indicat. Cel puțin, nu ar trebui să mă aștept să-mi iasă la fel de viu colorată. Deși pare banal, de aici vin multe dificultăți când vrem să învățăm: nu dispunem de aceleași instrumente. Indiferent câte cărți vei citi de Alfie Kohn (parentaj) sau Ken Schwaber (Scrum), nu ai la dispoziție aceleași mijloace, nu trăiești în același context și probabil că nici nu sunteți ghidați de aceleași interese. Cu certitudine îți spun că va fi diferit. Dar dacă nu-ți place ceea ce vezi și vrei neapărat să te apropii de original, imită cât mai fidel mediul, folosește aceleași instrumente, repetă de mai multe ori și compară rezultatele.

Majoritatea specialiștilor acceptă ca esența învățării parcurgerea următoarelor etape:

www.cornel.fatulescu.ro_-_esența_învățării

 

 

Dacă și tu îți pui întrebările pe care tocmai mi le-am adresat, de unde vin diferențele între ce-ai vrut să obții și rezultat, probabil că te afli în etapa de învățare 2. Incompetență conștientă și cauți să te apropii de 3. Competență conștientă.

Succes la învățare!

Învăț să desenez o floare

Cornel FătulescuDacă doriți să aflați mai multe despre mine, Cornel Fătulescu, sau proiectele în care sunt implicat, vă invit să mă descoperiți și ca Chief Platform Officer la Pentalog, să mă urmăriți pe Facebook, ca investitor la wanttolearn, să citiți unul dintre primele articole despre mine și să mă contactați urmând ghidul de pe pagina de contact.

Acest articol a fost citit de 2058 ori