Vizibilitate tuturor!

Sunt adeptul suprimării formelor fără fond cu precădere prin educație, viziune comună, focalizarea energiilor, obiectivism și foarte multă răbdare.

Când încep părinții să nu-și mai înțeleagă copiii?

Astăzi mi-am început ziua cu revista psychologies pe care o citesc pentru prima dată. Conține un pic cam multă reclamă pentru gusturile mele, dar este drăguță. Și mă gândeam că dacă cumva nu am convins prin articolele precedente cât de importantă este autocunoașterea, să mai adaug la articolele mele răspunsul lui Virgil Rîcu, psiholog și psihoterapeut, la întrebarea: Când încep părinții să nu-și mai înțeleagă copiii?

Când încep părinții să nu-și mai înțeleagă copiii? În adolescență? Mai devreme?

Virgil Rîcu: A nu-ți înțelege copilul, în condițiile în care ai fost și tu copil odată, înseamnă a nu te înțelege pe tine. Parcurgând diferite vârste, copiii activează în părinți propriile frământări, dileme, neliniști ale acestora trăite la respectivele vârste. Diversele dorințe inconștiente și defensele asociate sunt reactivate în părinți. În cele mai multe cazuri, reacțiile exagerate ale părinților reflectă propriile temeri. De exemplu, mulți părinți se tem ca sexualitatea fiicelor lor să nu scape de sub control. Este o proiecție: inconștientul părinetului abundă în fantezii sexuale reprimate. Unii tați se tem ca fiii lor să nu devină homosexuali. Este proiecția propriilor dorințe homosexuale latente, inconștiente, asupra fiilor. Alți părinți se tem că ai lor copiii să nu devină victime ale consumului de droguri: este o temere față de propriile tendințe către dependență. Bineînțeles, se poate întâmpla ca aceste pericole să fie foarte reale; mai ales că, uneori copiii au tendința de a pune în act temerile (dorințele inconștiente) ale părinților.

Ferește-te de temerile mele! Vreau să devii ceea ce mi-am dorit eu să ajung!

Cornel FătulescuDacă doriți să aflați mai multe despre mine, Cornel Fătulescu, sau proiectele în care sunt implicat, vă invit să mă descoperiți și ca Chief Platform Officer la Pentalog, să mă urmăriți pe Facebook, ca investitor la wanttolearn, să citiți unul dintre primele articole despre mine și să mă contactați urmând ghidul de pe pagina de contact.

Acest articol a fost citit de 1790 ori