Vizibilitate tuturor!

Sunt adeptul suprimării formelor fără fond cu precădere prin educație, viziune comună, focalizarea energiilor, obiectivism și foarte multă răbdare.

Stegosaurus și cei trei mușchetari dintr-o lovitură!

În timpul mesei, băiatul cel mare ne zice că el este un copil bine-crescut. Clar ne-a crescut și nouă inima auzindu-l, bănuind că cineva i-a și zis asta, altfel n-ar avea de unde să vină cu astfel de afirmații. De parcă noi n-am fi avut cea mai vagă idee despre faptul că el este cuminte și foarte ascultător în limitele unui copil de imediat 4 anișori.

SAMSUNG

Ne-am continuat programul de seară răsfoind enciclopedia cu dinozauri, pasiune căpătată recent și încurajată de vizitele la magazinul Noriel, care au culminat până la urmă cu un Stegosaurs și un Tyrannosaurus dăruiți de însuși iepurașul mult așteptat. Până la urmă de ce nu?! Dacă tot suntem cuminți, încă doi dinozauri nici nu s-ar fi văzut în grămada de jucării. Și dacă tot ne plac stegosaurii, de ce să nu ne facem noi unul? Am căutat repede o imagine pe internet pe care am imprimat-o și-am început s-o decupăm. Am trasat niște forme cât mai drepte pe hârtie glasată din 2 culori și-am început să le lipim pe-o coală de hârtie. Mai întâi corpul imens cu culoarea galbenă și apoi picioarele verzi. Lipirea plăcilor dorsale pentru reglarea temperaturii sau apărare a fost partea cea mai distractivă. Eu nu făceam față cu tăiatul din foia de hârtie glasată maro că deja Corneluș lipii ultima placă și începea să se ungă cu lipici pe degete. Mai complicat a fost cu lipirea ghiarelor și a ochiului, care se prindeau mai mult pe degete decât pe stegosaurus.

A urmat băița și cititul înainte de culcare. Ne-a obosit atât de tare stegosaurus încât prima dată n-am reușit să-i citesc 2 capitole din „Cei trei mușchetari”, o adaptare pentru copii după romanul de Alexandre Dumas.

Împăcat și bucuros de reușitele zilei, mi-aduc aminte de spusele unui bun prieten și coleg: „Educația copilului începe din prima zi”, și tare mă bucur c-am înțeles și-am aplicat din vreme acest sfat. Îmi amintesc și de un curs de educație parentală publicat de Elena acum ceva timp pe Facebook și-mi zic că poate n-ar fi rău să trec și eu la un nivel de educație superior. Când am verificat însă, atelierul care mă interesa, are loc mâine și tare cred că s-ar supăra Corneluș dacă am sări peste petrecerea și toate activitățile prevăzute în weekend.

Cert este că decizia am luat-o. Dacă eu ca părinte nu aș face nimic să mă dezvolt pe mine însumi, mai ales în a fi un tată mai bun, nu cred că voi reuși să-i învăț pe copiii mei să se dezvolte pe ei înșiși.

Găsiți mai multe detalii despre Cornel Fătulescu în categoria despre mine sau la pagina de contact.

Cornel FătulescuDacă doriți să aflați mai multe despre mine, Cornel Fătulescu, sau proiectele în care sunt implicat, vă invit să mă descoperiți și ca Chief Platform Officer la Pentalog, să mă urmăriți pe Facebook, ca investitor la wanttolearn, să citiți unul dintre primele articole despre mine și să mă contactați urmând ghidul de pe pagina de contact.

Acest articol a fost citit de 2381 ori