Vizibilitate tuturor!

Sunt adeptul suprimării formelor fără fond cu precădere prin educație, viziune comună, focalizarea energiilor, obiectivism și foarte multă răbdare.

Singapore, acolo unde doar cine nu iese din casă nu învață

Dacă oriunde te duci sau te uiți găsești ceva care să-ți placă, să-ți hrănească curiozitatea și interesul, sunt șanse bune să te afli în Singapore. Este ca și cum politicienii lor au urmat la literă convingerile lui Edward Bernays, pentru că Singapore este tărâmul dorințelor. Încă nu înțeleg cum poate fi totul atât de bine proporționat. Aici, mi-au fost provocate limitele în multe dimensiuni cunoscute de mine. De exemplu, Germania era un model de curățenie și întreținere, însă niciun oraș nemțesc nu cred că ajunge la nivelul Singapore-ului. Însă dincolo de curățenie, infrastructură și dezvoltare economică, ceea ce-mi place cel mai mult este că mediul înconjurător îți vorbește permanent. Deși unul artificial, m-am simțit mereu conectat. Indicii cu lecții pentru toate vârstele împânzesc orașul.

Iar cu un oraș într-o continuă schimbare, doar cine nu iese din casă nu învață

Indicatoare de educație

Ciudat, dar accesul la acest munte de cunoștințe numit Singapore este în mare parte gratuit sau ieftin. Mai jos, aveți un exemplu de realitate augmentată care permite descoperirea diverselor plante și animale, pentru oricine de folosit.

Am vizitat Biblioteca Națională. Totul este prezentat cu atâta mândrie, de parcă biblioteca este unul dintre pilonii dezvoltării lor. Din păcate, nu am putut face poze, dar sute de oameni erau acolo la studiu în weekend. Și peste tot scria „citește”, „învață” sau mesaje inspiraționale cu tentă naționalistă „am reușit să creăm o națiune”.

promoting_reading

De această dată, nu am mai alergat după diverse obiective. Am căutat să mă relaxez și să profit și de prezența mea psihică. Poza de mai jos este făcută pe o terasă liniștită și mare (nu în sens de bar, ci de spațiu în aer liber) a bibliotecii naționale, după o sesiune de meditat:

eu-in-biblioteca-nationala

Am descoperit multe locuri unde mă puteam retrage în siguranță și să meditez sau să citesc. Mai jos, un alt loc unde m-am simțit bine câteva ore din Gardens by the Bay:

loc-de-meditat-in-gardens-by-the-bay

Dintr-o întâmplare am dat și peste Festival Internațional de carte și Festivalul Scriitorilor. Mai jos, o poză de la Festivalul de carte – oamenii stăteau și citeau afară, noaptea târziu. M-am alăturat și eu lor.

festival-de-carte

Poză din Muzeul Național Singapore:

muzeul-national

Pe scurt, Singapore, rămâne în topul preferințelor mele ca destinație turistică din toate punctele de vedere: culoare, îndeplinirea dorințelor și bunăstare, lux, cumpărături, natură, cunoaștere și cultură (în limita istoriei, n-aș compara cu Seul, suficient pentru 2 zile), activități copii (abia aștept să ajung cu ei aici),etc.

La final, vă invit să vizionați înregistrarea făcută la Children’s Garden. Pe fundal se auzea muzica lui Louis Armstrong – What a wonderful world (nu știu de ce telefonul meu nu a captat-o). Exact așa este și Singapore. O bulă de euforie într-o mare foarte tulbure.

Singapore, acolo unde doar cine nu iese din casă nu învață.

 

Cornel FătulescuDacă doriți să aflați mai multe despre mine, Cornel Fătulescu, sau proiectele în care sunt implicat, vă invit să mă descoperiți și ca Chief Platform Officer la Pentalog, să mă urmăriți pe Facebook, ca investitor la wanttolearn, să citiți unul dintre primele articole despre mine și să mă contactați urmând ghidul de pe pagina de contact.

Acest articol a fost citit de 1988 ori