Vizibilitate tuturor!

Sunt adeptul suprimării formelor fără fond cu precădere prin educație, viziune comună, focalizarea energiilor, obiectivism și foarte multă răbdare.

Răspunsul meu la ‪#‎10booksChallenge‬

Când mi-a pus Viorel eticheta în post-ul lui de pe Facebook, nu m-am prins că era o provocare =)). Abia când am văzut  ‪#‎10booksChallenge‬ la Marius mi-am dat seama că trebuie să răspund și eu. Dintr-o dată, Facebook-ul are mai mult sens.

Nu cred că-i cazul s-o lungesc prea mult. Încep cu pasiunea mea: istoria. Războiul lumii am citit-o iarna trecută și mi s-a părut de departe cea mai bună carte de istorie despre secolul douăzeci și cea mai bună carte citită de atunci și până acum, indiferent de domeniu. Din păcate, sau din fericire, de științifico-fantastice m-am apucat abia în 2012. De atunci am citit primele trei cărți din seria Fundația, primele trei din seria Imperiul Galactic, Dune și multe altele. Foarte faine! Legat de lectura care se apropie de muncă, cel mai mult mi-a plăcut Freakonomics. Știu că mi-am pierdut multe momente filozofând la Triburile lui Godin, că mi-a plăcut la nebunie abordarea din Rework și că primul autor care mi-a schimbat atitudinea mea față de management a fost Craig Larman. Ultimul loc îl atribui lui Dan Lungu, care m-a ajutat indirect să-mi înțeleg mai bine părinții.

  1. Niall Ferguson – Războiul lumii
  2. Neagu Djuvara – Thocomerius – Negru Vodă. Un voievod cuman la începuturile Țării Românești
  3. Grigore Cartianu – Sfârșitul Ceaușeștilor și Crimele Revoluției.
  4. Isaac Asimov – Fundațiile, Imperiul.
  5. Frank Herbert – Dune
  6. Steven D. LEVITT – Freakonomics
  7. Seth Godin – Triburile, și de ce nu și Vaca Mov.
  8. Jason Fried – Rework
  9. Craig Larman – cele două cărți Scaling Lean & Agile Development.
  10. Dan Lungu – Sînt o babă comunistă!

Voi încerca să-mi pun iar întrebarea peste câteva zile. Ceva-mi zice că s-ar putea să dau un răspuns diferit =)).

Războiul lumii - epoca urii - Niall Ferguson - sursă www.emag.ro

Răspunsul meu la  ‪#‎10booksChallenge‬

Cornel FătulescuDacă doriți să aflați mai multe despre mine, Cornel Fătulescu, sau proiectele în care sunt implicat, vă invit să mă descoperiți și ca Chief Platform Officer la Pentalog, să mă urmăriți pe Facebook, ca investitor la wanttolearn, să citiți unul dintre primele articole despre mine și să mă contactați urmând ghidul de pe pagina de contact.

Acest articol a fost citit de 1926 ori