Vizibilitate tuturor!

Sunt adeptul suprimării formelor fără fond cu precădere prin educație, viziune comună, focalizarea energiilor, obiectivism și foarte multă răbdare.

Dacă tot schimbi jobul, alege și șeful!


Îmi place să mă delectez citind reviste ca HR Manager sau Manager Express. Din păcate, reușesc să citesc integral doar 3 sau 4 articole din fiecare număr. N-am răbdare să aud aceleași mesaje de fiecare dată. Majoritatea textelor sunt mici variațiuni pe clișee corporatiste cu titluri simpatice. Partea bună este că atunci când mintea mea nu mai suportă să le înțeleagă, gândurile mele o iau pe arătură. Ultima dată m-am gândit la stabilirea contractului dintre angajat și angajator. Cel puțin în IT, angajatorii par să alerge disperați după candidați. Nu cred că acest lucru înseamnă că ar angaja pe oricine, dar mi se pare că realitatea aceasta plasează angajatul într-o poziție de mare influență.

Presupun că majoritatea schimbărilor de job vin cu :

  • bani mai mulți pentru angajat – profit mai mic pentru angajator,
  • o încetare de contract inițiată de angajat – fără prea multe de spus din partea angajatorului,
  • o ofertă de validare la inițiativa angajatorului – validată de angajat.

Sau, angajații au vrut:

  • ping pong, acum au,
  • bani mai mulți, salariile sunt în continuă creștere, mă gândesc că li s-a dat,
  • team building-uri, li s-au făcut,

Totuși ceva pare de neînțeles. De ce aceiași angajați continuă să se plângă de managementul defectuos din companiile lor și nu-și folosesc puterea de influență în acest sens. Să intervieveze ei înșiși șeful cu care urmează să lucreze:

Acesta este jobul pe care mi-l doresc. Îl aveți. Îmi place. Dacă vi se pare că mă potrivesc cerințelor voastre, vreau să vă spun și eu ce așteptări am de la viitorul meu șef:

  • care a fost ultima carte pe care ai citit-o?
  • ce cursuri ai făcut în ultimul an?
  • în ce comunități ești implicat activ?
  • vreau referințe de la foștii și actualii tăi subordonați
  • ce te motivează pe tine să fii șeful meu? 
  • de ce te-aș accepta ca șef?

Iar dacă într-adevăr oamenii își părăsesc deliberat liderii nu companiile, atunci cred că oamenii trebuie să și-i și aleagă în mod conștient astfel încât să-i părăsească mai rar. Oare cum ar influența această abordare calitatea managementului românesc?

A nu se interpreta că revistele citate mai sus sunt „slabe” sau că nu aduc nicio valoare, altfel nu le-aș cumpăra. Acele 3 sau 4 articole pe gustul meu îmi sunt suficiente.

Dacă tot schimbi jobul, alege și șeful! – Găsiți mai multe detalii despre Cornel Fătulescu în categoria despre mine sau la pagina de contact.

Cornel FătulescuDacă doriți să aflați mai multe despre mine, Cornel Fătulescu, sau proiectele în care sunt implicat, vă invit să mă descoperiți și ca Chief Platform Officer la Pentalog, să mă urmăriți pe Facebook, ca investitor la wanttolearn, să citiți unul dintre primele articole despre mine și să mă contactați urmând ghidul de pe pagina de contact.

Acest articol a fost citit de 3241 ori