Tot săptămâna trecută am reușit să merg și la emisiunea Recrutat în Brașov pentru o discuție despre performanța în colaborare. Deseori se vorbește despre necesitatea colaborării pentru a ajunge la performanță, dar poate că nu ar fi rău să ne punem întrebarea și invers. Despre asta am vorbit în direct la Digi24, iar dacă teoria jocului, sistemele câștigător-câștigător, teoria X și teoria Y, principiul levierului, responsabilitatea, și…
Etichetă: teoria jocului
Gânduri despre reacțiile noastre, ultimatum și nonsens
Realitatea Făceam check-in-ul în aeroportul din Chișinău. La coada de așteptare răspundeau doar două persoane (două servere). La un moment dat, apare o problemă cu un călător. Ceva nu era în regulă cu pașaportul sau cu viza sa – unul din cele două servere se blochează. Cel mai probabil din neatenție, persoana care urma la rând, nu-și dă seama că poate totuși să avanseze către celălalt…
Gânduri despre agilitate. Ce înseamnă să fim agili?
Tu ți-ai face propria casă în agile? mă întreabă cineva în interviu. Înțelesesem din discuțiile cu el, că întrebarea își avea originile într-o întrunire a unei comunități de agile din București, sau ceva legat de management, unde nu știu ce șef al unui PMO dintr-o celebră companie de IT și-a încheiat prelegerea cu „eu nu mi-aș construi o casă în agile”. Adică, cum se putea să greșească…
Negocierea contractuală și regulile jocului
Trebuie să vinzi un proiect cu preț fix? Sau ai întrebări despre negocierea contractuală? Este important să conștientizezi regulile jocului.